کاهش و تقسیط پرداخت حقوق ورودی ماشینآلات و تجهیزات

در سال جاری با تغییر نرخ محاسباتی به نرخ ETS، هیئت وزیران به پیشنهاد وزارت صمت، سود بازرگانی را کاهش داد و در نتیجه عوارض واردات اکثر ماشین آلات و تجهیزات به 4 و 5 درصد کاهش یافت.
به گزارش خبر 24 به نقل از شاتا، وزارت صمت مسئولیت حمایت از تولید و صنعتی شدن در کشور را بر عهده دارد و استفاده از ابزار برای ممنوعیت واردات و اعمال عوارض واردات و استفاده از تسهیلات از جمله ابزارهای حمایت از تولید است. از این رو در زمینه ماشین آلات و تجهیزات با توجه به مزیت های رقابتی سعی شده است هم از محصول نهایی برای مصرف عمومی و هم از تجهیزات، ماشین آلات، ابزار، قطعات و مواد اولیه مورد نیاز سازنده محصول حمایت شود.
بر این اساس در سالهای گذشته ماشینآلات و تجهیزات خط تولید دولتی از استحکام و دوام لازم برخوردار نبودند، بنابراین سیاستگذاران و قانونگذاران با هدف گسترش سرمایهگذاری مولد، واردات این محصولات را تشویق کردند و در مواردی که تولید داخلی مستثنی نبود. عوارض واردات.
از سوی دیگر صنعت ماشین سازی به عنوان یک صنعت صنعتی همواره مورد حمایت گسترده کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بوده و هست. و مهندسی، طراحی و تولید ماشین آلات و تجهیزات در حد قابل قبولی از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، غذایی، دارویی، فولاد و غیره در کشور می باشد.
در سالهای اخیر نگرانیهایی مبنی بر اینکه تولیدکنندگان این محصولات به دلیل تورم، چالشهای تولید و نیاز به پرداخت مالیات، هزینههایی را متحمل شدهاند، نه تنها با واردکنندگان مواجه شده، بلکه از معافیت حقوق ورودی نیز برخوردار میشوند. فشرده شده است (اگرچه این معافیت فقط برای ماشین آلات و تجهیزاتی که در کشور تولید نمی شوند اعمال می شود).
از سوی دیگر، به دلیل عدم رقابت پذیری و در نتیجه عدم توجیه اقتصادی، سازندگان اقدامی برای تولید این تجهیزات انجام ندادند و یکی از دلایل عدم استقبال از استفاده از فناوری پیشرفته و نوآورانه در این زمینه، عدم رقابت پذیری بود. .
بر این اساس در آیین نامه کشف قیمت موضوع تبصره (5) بند (ب) ماده (5) قانون «حداکثر استفاده از ظرفیت تولید و خدمات در کشور و حمایت از کالای ایرانی» مصوب هیات وزیران در آبان ماه 1395، علاوه بر در نظر گرفتن هزینه حمل و نقل داخلی و بیمه، حقوق ورودی، مالیات بر ارزش افزوده و ضریب همگام سازی نیز در محاسبه قیمت ماشین آلات و تجهیزات خارجی و مقایسه آن با قیمت لحاظ شده است. از تولید داخلی .
عوارض واردات اکثر ماشین آلات و تجهیزات خط تولید تا پایان سال گذشته 5، 10 و 15 درصد بود که با نرخ ارز رسمی (دلار 4200 تومان) بر اساس نرخ ارز آزاد محاسبه می شد. مبنای محاسبه سرمایهگذاری تولیدکنندگان است، زیرا حقوق ورودی در ایالت در واقع یک پنجم قیمت اعلام شده است.
در سال جاری با تغییر نرخ محاسباتی به نرخ ETS، هیات وزیران به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت، سود بازرگانی را کاهش داد و در نتیجه عوارض واردات اکثر ماشین آلات و تجهیزات را کاهش داد. 4 و 5 درصد
آنچه تولیدکنندگان صنعت نساجی و سایر تولیدکنندگان محصولات نهایی به آن اعتراض دارند، نیاز به پرداخت مالیات ورودی برای ورود ماشینآلات و تجهیزات است که به دلیل سرمایه در گردش ضعیف، در ابتدا خسارت پرهزینهای به تولید وارد میکند. از این رو این وزارتخانه در نظر دارد با تعامل با گمرک جمهوری اسلامی ایران، راه حلی برای پرداخت اقساطی عوارض واردات بیابد و از این طریق مشکل واردکنندگان ماشین آلات غیرمشابه تولید داخلی را حل کند.
یکی دیگر از موارد اعتراض واردکنندگان ماشین آلات و تجهیزات این است که گمرکات کشور از ابتدای سال جاری مالیات بر ارزش افزوده را نقدی برای ترخیص، تخفیف یا استرداد پس از نصب و راه اندازی ماشین آلات دریافت می کنند که در بسیاری از موارد چندین ماه طول می کشد. ; اما تا پایان سال گذشته این مالیات به صورت تضمینی دریافت می شد و در نامه ای که اواخر اردیبهشت ماه سال جاری از سوی گمرک صادر شد این مشکل برطرف شد و همچنان مانند سال های گذشته معتبر است.
.